Едва няколко дни след като БДЖ пусна за първи път влак

...
Едва няколко дни след като БДЖ пусна за първи път влак
Коментари Харесай

Едва тръгнал, влакът Пловдив - Одрин спря

Едва няколко дни след като БДЖ пусна за първи път трен по маршрута от Пловдив за Одрин, линията внезапно спря. Оказва се, че разписанието е недомислено, а ползата - прекомерно слаб. От държавния транспортьор не дадоха публично пояснение, но съобщиха, че се мислят разновидности влакът да потегля от София за повече хора да имат комфортна опция за пътешестване до Турция. Кога ще бъде пуснат още веднъж - не е ясно. " Туристическият трен ще продължи да пътува, откакто се преразгледат и осъществят всички съгласувателни процедури със съответните институции в най-кратък период ", се твърди в известието на холдинга.

Линията бе открита на 1 юни. БДЖ заяви за новия маршрут едвам два дни преди стартирането му, без рекламна акция или друга информация. Цената на билета е 28.56 лева в двете направления. От Пловдив влакът заминаваше в 08:40 ч. и пристигаше в Одрин в 12:18 ч. В назад направление влакът тръгваше в 17:00 ч. и трябваше да пристига в Пловдив в 21:15 ч.

Междувременно стана ясно, че компанията на предприемача Миролюб Столарски " Карат С " от идната седмица пуска рейсове по същия маршрут. Той е концесионер на жп гарата в Пловдив за 35-годишен период.

Още преди да бъде пуснат новият трен доста железничари признаха, че разписанието му е неловко, а времето за пътешестване - 4 часа, е прекомерно дълго за 200 километра разстояние по жп линия, която на книга поддържа скорости от 160 км/ч. От БДЖ оповестиха още, че тези, които са си купили авансово билети за маршрута от Пловдив до Одрин за идните почивни дни, могат да възстановят сумата си от съответните интернационалните бюра и билетните каси, от които са закупени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР